Miten vastaan työpaikkailmoitukseen?

Työpaikkailmoituksia julkaistaan ammatti- ja sanomalehdissä, internetin työnvälityspalveluissa, yritysten kotisivuilla ja työvoimatoimistossa.

Julkiseen hakuun ilmoitetuista työpaikoista käydään kova kilpailu ja lukuisten vastausten joukosta erottuminen on haasteellista. Useimmiten työpaikkailmoituksissa pyydetään lähettämään työhakemus. Ilmoitukseen vastaamista suunnitellessa on hyvä huomioida seuraavia asioita:

  1. Ilmoituksessa mainitaan usein työnantajan nettisivun osoite. Tutustu työnantajaan huolellisesti netissä tai vaikkapa kyselemällä tuttaviltasi lisää. Näin pystyt osoittamaan tietäväsi, mihin olet hakemassa.
  2. Jos ilmoituksessa mainitaan puhelinnumero lisätietojen kysymistä varten, niin soita siihen. Soittamalla teetMistä töit itseäsi tutummaksi työnantajalle ja saat itsekin arvokasta tietoa työpaikasta.
  3. Lue työpaikkailmoitus "ulkoa". Kiinnitä erityistä huomiota ominaisuuksiin, joita työnantaja toivoo valittavalta henkilöltä. Näin pystyt räätälöimään hakemuksesi ja kertomaan, miten juuri sinä vastaat työnantajan odotuksiin.
  4. Tarkastele työnanajan tyyliä. Viralliseen ilmoitukseen vastataan virallisella, vakiomuotoisella hakemuksella. Jos työnantajan linja vaikuttaa rennolta ja huumorilla höystetyltä, voit itsekin hieman revitellä hakemuksessasi. Asiatyyli on kuitenkin Suomessa yleensä varmin valinta, joten jos epäröit, noudata sitä.
  5. Jos ilmoituksessa kysytään palkkatoivetta, ota selville palkkataso esimerkiksi alan liitosta. Palkkatoiveen on tärkeää olla realistinen.
  6. Huolehdi, että hakemuksesi liitteineen on varmasti ajoissa perillä. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida.
  7. Jos hakemus on pyydetty lähettämään sähköpostilla, lähetä se liitetiedostona. Käytä yleisiä ja todennäköisimmin vastaanottajalla avautuvia tiedostomuotoja (esim. .doc, .rtf tai .pdf.). Hyvin vapaamuotoisen hakemuksen ollessa kyseessä voit kirjoittaa hakemuskirjeosan myös sähköpostin tekstikenttään ja laittaa liitetiedostoksi ansioluettelosi.

Bookmark and Share


© Tyonhaku.fi 2009